Articole
Arctic lansează ABC-ul ECOlogiei
Ştiai că ....
... dacă păstrezi mâncarea acoperită în frigider, motorul frigiderului va fi solicitat mai puţin, consumând astfel o cantitate mai mică de energie?
... dacă ştergi şi cureţi hota cât mai des, aceasta va consuma mai puţină energie electrică?
Mai multe astfel de informaţii interesante şi sfaturi utile, care să te ajute să fii ECO...logic şi implicit ECO...nom, găseşti începând din aprilie pe www.arcticpentrutine.ro, la secţiunea Pagina Verde, în noul ABCedar ecologic lansat de Arctic jogos casino online.
Cryo-Save se oferă să stocheze celule stem pentru angajaţii de la Fukushima
Cryo-Save Group NV, cea mai mare bancă de celule stem din Europa, se oferă să stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreşte să recolteze celule stem de la lucrătorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expuşi la nivele ridicate de radiaţii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii ştiinţifice recente au demonstrat că celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiaţii ridicate. Japonia este îngrijorată că poate rămâne fără capacitate de stocare şi cere ajutor Bonus Fara Depunere
Crucea Roşie desfăşoară cel mai amplu proiect de Prim Ajutor din România
Numeroase vedete au participat deja la Cursurile de Prim Ajutor ale Crucii Roşii Române şi recunosc importanţa acestora în viaţa de zi cu zi.
Începând cu anul 2011 Crucea Roşie Română implementează un proiect ambiţios privind dezvoltarea unui sistem standardizat de formare în prim ajutor, în conformitate cu standardele europene în vigoare.
Numarul concediilor medicale a scazut cu 45%
Numarul concediilor medicale acordate anul trecut a scazut cu 45% fata de aceeasi perioada a anului 2009, ca urmare a noului sistem de acordare a concediilor medicale introdus de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in 2010.
Astfel, daca in perioada 01 ianuarie-30 noiembrie 2009 au fost eliberate 2.972.272 certificate medicale, in acelasi interval al anului 2010 au fost prescrise doar 1.649.837, adica cu 1.322.435 mai putine documente, se arata intr-o informare pubicata de minister.
Vanity Fair acuza companiile farmaceutice de practici imorale la testarea medicamentelor in tarile sarace
Marile companii farmaceutice desfasoara multe experimente clinice in strainatate, in tari in care nu exista reglementari in domeniu si unde agentia guvernamentala a SUA de protectie a consumatorului, Food and Drug Administration (FDA), nu ajunge, iar "greselile" sunt inchise in mormintele saracilor, acuza revista Vanity Fair.
Reumaticii din provincie se plang ca au acces redus la tratament
Bolnavii cu reumatism din afara Bucurestiului au un acces redus la tratamente biologice, considera medicii reumatologi din Cluj. Acestia au elaborat un chestionar, pe care il vor distribui, cu ajutorul Asociatiei Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii (APBRI), bolnavilor pe care ii au in evidenta, anunta presa locala.
Medici reumatologi si bolnavi s-au intalnit, la acest sfarsit de saptamana, la Cluj, pentru a stabili o strategie care sa se concentreze asupra pacientului. Grupul de lucru pe aceasta tema a fost format in urma cu un an.
Otita medie: de ce toti parintii ar trebui sa stie despre ea
Până la vârsta de 3 ani, 3 din 4 copii dezvoltă un episod de otită1, afecţiune prevenibilă care, netratată, poate duce la deficit de auz
Infecţia urechii medii sau “otita medie” reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale copilăriei. În sezonul rece, în care infecţiile respiratorii sunt mult mai frecvente decât în restul anului, părinţii trebuie să acorde o atenţie specială modului în care îşi îngrijesc micuţii, pentru ca aceştia să nu dezvolte infecţii ale urechii, ce pot duce, pe termen lung, chiar şi la deficit de auz.
Sindromul de detresă respiratorie a prematurului
Sindromul de detresă respiratorie (RDS) neonatală reprezintă orice dificultate în respiraţie întâlnită sub vârsta de 28 de zile. În literatura de specialitate se întâlneşte sub denumirea de sindrom de detresă respiratorie a prematurului sau boala membranelor hialine (BMH). Aceasta este determinată de dezvoltarea insuficientă a plămânilor şi de existenţa unui deficit biochimic de surfactant.
Guvernul a aprobat sistemul de coplata in sanatate
Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de lege referitor la introducerea mecanismului de coplata pentru serviciile de sanatate, ce ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie 2011. Acest sistem reprezinta "una dintre principalele clauze ale angajamentului financiar pe care Guvernul Romaniei l-a incheiat cu FMI si Banca Mondiala in anul 2009", a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.
Celule susa hematopoietice, descoperite in tesutul adipos
Tesutul adipos contine un numar foarte mare de celule susa hematopoietice, asemanatoare cu cele din maduva osoasa, capabile sa se diferentieze in celule imunitare, arata concluziile unui studiu realizat pe soareci si publicat de revista americana Stem Cell.