Comunicate

Dezinstitutionalizarea in psihiatrie ca posibila resursa - 25-26 noiembrie

În perioada 25-26 noimebrie, Ambasada Italiei la București, împreună cu societatea italiană „Psihiatria Democratica Europa” și Rețeaua Internațională de Colaborare pentru Sănătate Mintală (IMHCN), organizează simpozionul „Dezinstituționalizarea în psihiatrie ca posibilă resursă”. Evenimentul se va desfăsura sub patronajul Ministerului Sănătății din România și Italia jogos casino online.

Glivec - Aniversare de 10 ani

Anul 2010 marcheaza implinirea a 10 ani de la initierea tratamentului cu Glivec la primul pacient cu GIST (tumora stromala gastro-intestinala). Medicamentul s-a dovedit atunci a fi revolutionar.

Novartis Oncology considera aceasta aniversare ca fiind un reper important si va invita la conferinta de presa aniversara la care va participa Dr. Florin Bacanu, medic primar oncolog, Spitalul „Sf.Maria”.

Va asteptam joi, 18 noiembrie, ora 11.00, la Grand Hotel Continental, sala Tonitza, Calea Victoriei, nr. 56.

Conferinta Pacientilor cu Parkinson - 23 octombrie

Asociaţia Antiparkinson  în parteneriat cu Patronatul Farmaciştilor din România şi compania Houston NPA organizează pe 23 octombrie 2010 Conferinţa Pacienţilor cu Parkinson, cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare în rândul  populaţiei  referitor la această maladie, dar şi de a oferi informaţii utile şi suport persoanelor care locuiesc în Bucureşti şi suferă de această afecţiune. Conferinţa va avea loc la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila”, la Amfiteatrul de Marketing din Blvd. Eroii Sanitari, nr. 8, Bucureşti, între orele 10-14.

Curs CARDIOFEM - 22 octombrie 2010

Grupul de Lucru de Cardiologie Preventiva si Recuperare Cardiovasculara al Societatii Romande de Cardiologie organzieaza in data de 22 octombrie 2010, Cursul Particularitati ale Bolilor Cardiovasculare la femei - CARDIOFEM Bonus Fara Depunere

Co-directori de curs: Prof. Dr. Catalina Arsenescu Georgescu; Prof. Dr. Dumitru Zdrenghea

Inscrierile se fac pe loc incepand cu ora 08.00 la secretariatul care va functiona in fata salii de curs. Taxa este de 50 RON. Cursul este creditat EMC.

Contact:
tel.: 0212505086/0212505087
email: rscardio[@]rscardio.ro; office[@]cardioportal.ro

Simpozion de Geriatrie - 21-22 Oct. 2010

Ana Aslan International Academy of Aging organizeaza in zilele de 21 si 22 octombrie 2010, la Bucuresti, Simpozionul de Geriatrie cu tema Imbatranirea creierului.

Tematica:
Problemele varstnicilor
Diferente forme de dementa - diagnostic si tratament
Geriatria
BPSD
COPD
Alimentatia si geriatria - minte si trup
Depresia si altele
MRI si alte forme de imagistica

Taxa de participare:
- inainte de 20 iunie 2010
Ziua I - 250 euro
Ziua II - 250 euro
Ziua I + Ziua II - 400 euro

- dupa 1 octombrie 2010
Ziua I - 300 euro
Ziua II - 300 euro
Ziua I + Ziua II - 500 euro

Congresul National de Apiterapie si Apipunctura (Editia a III-a) - 29-31 octombrie

Al 3-lea Congres al S.R.A.

Locatia Congresului: Congresul al 3-lea al SRA se va organiza la Bucuresti, in RIN Grand Hotel

Date Congres + Api-EXPO: 29-31 oct. 2010.
Data Ateliere practice: luni, 01 noiembrie 2010

Costuri cazare si mese in hotelul RIN Grand: Costurile cazarii si meselor sunt reduse pentru participantii la Congres, Expo si Workshop-uri

Contact: Dr. Stefan Stangaciu
E-mail: drstangaciu[@]gmail.com
Web: http://www.apiterapie.ro

Conferinta Transparenta in medicina - 26 octombrie

Colegiul Medicilor din România organizează în ziua de 26 octombrie 2010, Hotel Howard Johnson, Sala Grand Ballroom conferinţa “Transparenţă în medicină”.

Colegiul Medicilor din România consideră că asigurarea unei relaţii transparente cu companiile din industria farmaceutică este primul pas pe care corpul medical îl poate face cu minimum de resurse şi maximum de beneficii în termeni de încredere la nivelul pacienţilor şi al corpului social.

DENTA 2010 (Editia a XXIV-a) - 20-23 octombrie

Avem deosebita placere de a va aduce la cunostinta ca in perioada 20 - 23 octombrie 2010 se va desfasura la ROMEXPO cea de-a 24-a editie a Expozitiei Internationale de Medicina dentara DENTA – editia de toamna, expozitie internationala dedicata producatorilor, comerciantilor si vizitatorilor specialisti.

Prin cele doua editii anuale, DENTA reprezinta cel mai important eveniment cu vanzare de gen din Romania dedicat echipamentelor, instrumentelor, accesoriilor, materialelor din industria dentara, produselor chimico-farmaceutice pentru medicina dentara si produselor de igiena orala.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
40%
Nu
60%
Total voturi: 5