Conferinta Pacientilor cu Parkinson - 23 octombrie

Asociaţia Antiparkinson  în parteneriat cu Patronatul Farmaciştilor din România şi compania Houston NPA organizează pe 23 octombrie 2010 Conferinţa Pacienţilor cu Parkinson, cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare în rândul  populaţiei  referitor la această maladie, dar şi de a oferi informaţii utile şi suport persoanelor care locuiesc în Bucureşti şi suferă de această afecţiune. Conferinţa va avea loc la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila”, la Amfiteatrul de Marketing din Blvd. Eroii Sanitari, nr. 8, Bucureşti, între orele 10-14.
Vor avea loc prezentări  despre contextul general al afecţiunii, despre traseul pacientului în sistem, despre legislaţia din România şi situaţia actuală a pacienţilor, dar şi cuvântări ale reprezentanţilor autorităţilor, ale medicilor specialişti şi ale colaboratorilor acestora din celelalte discipline despre inovaţii în tratamentul pacientului cu Parkinson. Vor fi prezenţi şi membri ai asociaţiilor internaţionale de luptă împotriva Parkinson care vor aduce noutăţi discutate la Conferinţa Internaţională de la Glasgow şi informaţii despre proiecte europene.
Evenimentul din 23 octombrie dedicat pacienţilor cu Parkinson va fi moderat de Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson.
„În perioada 27.09-1.10.2010 am participat alături de alţi 5000 de bolnavi la Congresul Mondial de Parkinson organizat de către European Parkinson’s Disease Association la Glasgow. La Congres s-a lansat o campanie de strângere a unui milion de semnături în vederea formării comunităţii mondiale a bolnavilor de Parkinson, cu scopul de a se recunoaşte necesitatea găsirii unei vindecări a bolii”, a precizat Dan Răican presedinte Asociaţia Antiparkinson.
Ca pacient cu Parkinson în România şi odată cu înfiinţarea Asociaţiei Antiparkinson, Dan Răican a fost alături celorlalti pacienţi când s-au realizat paşi importanţi în lupta împotriva bolii Parkinson: introducerea pompei de levodopa, a neurostimulatoarelor, urmând să intre pe piaţă şi Apomorfina. În prezent, în România se simte nevoia înfiinţării unei clinici dedicate diagnosticării şi tratamentului bolii Parkinson, asa cum există în multe alte ţări ale Europei.
După ce a lansat în 2008 cartea „Viaţa cu maladia Parkinson”, Dan Răican va prezenta în cadrul conferinţei de la Bucureşti din 23 octombrie un ghid „Noutăţi în tratamentul bolii Parkinson” care cuprinde noile descoperiri date publicităţii la Glasgow legate de managementul bolii Parkinson (Apomorfina, Q 10, studiul Adagio, celulele stem, ozonoterapia, etc).
Evenimentul va reuni peste 100 de persoane, reprezentanţi ai Asociaţiei Antiparkinson, Patronatului Farmaciştilor din România, Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Societăţii Studenţilor în Medicină Bucureşti, ai autorităţilor şi mass-media, dar este destinat în acelaşi timp şi publicului larg şi personalităţilor care au oferit de-a lungul timpului suport persoanelor cu Parkinson, pentru a se crea cadrul adecvat unui schimb real de experienţă şi o informare propice asupra bolii Parkinson în România.
La conferinţă va fi prezent şi artistul Cornel Constantiniu, care de 16 ani se luptă cu Parkinsonul, boala care i-a afectat vorbirea şi care l-a obligat să pună capăt carierei muzicale.
Printre lectorii care vor susţine prezentări se află: Dan Răican – preşedinte al Asociaţiei Antiparkinson, Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru – Preşedinte Societatea de Neurologie din România, Dr. Jan Ciurea – Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar, Sef Lucrări Dr. George Lugoji – Institutul de Boli Cerebrovasculare „Prof. Dr. Vlad Voiculescu”, Farm. Ioana Cacoveanu - Preşedinte Patronatului Farmaciştilor România.
În România sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane, dar cifra este subevaluată din cauza ratei scăzute de diagnostic. Lipsa unui test clinic concludent şi reticenţa pacienţilor de a se prezenta la consult fac ca boala Parkinson să fie diagnosticată târziu. Conform unui studiu EuroPa (http://www.europarkinson.net), la nivel european, costul social anual generat de un bolnav de Parkinson oscilează între 5.240 € şi 19.620 €.

Parteneri: Patronatul Farmaciştilor România, Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, Houston NPA
Parteneri media: MedicpentruTine.ro, GhidCabinet.ro, SanatateaTV.ro, Stirimedicale.ro, i-medic.ro; Farmacia Ta, SensoTV, e-Medic.ro, TVR Info, ExclusivNews.ro
Invitaţi: Asociaţia P.A.V.E.L.

Pentru cei interesati de înscriere, vă rugăm contactaţi coordonatorul evenimentului, Corina Stancu la email corina.stancu[@]houston.ro si tel 0723.856.179

Contact presă: Simona Oprea, PR Manager Houston NPA, simona.oprea[@]houston.ro ; 0733.076.381

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
40%
Nu
60%
Total voturi: 5