Comunicate

20% dintre copiii de 2 ani au cel puțin o carie

Majoritatea părinților întâmpină grijile legate de durerile și cariile dinților de lapte ale copiilor lor și sunt în căutare de sfaturi și tratamente, iar cel mai indicat se dovedește a fi consultul dentistului. Medicul stomatolog Monica Burlacu vine în ajutorul acestora, oferind sfaturi utile părinților pentru ca micuții să aibă o creștere normală jogos casino online.

Luna martie este Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului

Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a organizat un workshop la Predeal cu tema: “Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?”.

In cadrul acestui seminar, FABC a lansat si pagina de Facebook a campaniei, sub numele de “Campanie:” Ce nu stii despre cancerul intestinului gros”.

Romexpo va organiza expoziţia internaţională Rommedica

Romexpo va organiza în perioada 31 martie - 03 aprilie 2011, în Pavilioanele C4-C5 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo, cea de-a XXI-a ediţie a expoziţiei internaţionale de medicină şi farmacie - Rommedica Bonus Fara Depunere

Evenimentul va reuni peste 60 de companii producătoare şi importatoare de echipament medical din 7 ţări, care vor expune ultimele tehnologii din domeniu.

Sanofi-aventis îşi reafirmă angajamentul pentru oftalmologie printr-un parteneriat cu Institutul Vederii

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN şi NYSE: SNY) a anunţat recent semnarea oficială a unui acord de cooperare între Fovea Pharmaceuticals, Divizia sa de Oftalmologie, şi Institutul Vederii (Institut de la Vision), unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor oftalmologice din Europa, pentru derularea unor activităţi de cercetare în domeniul diagnosticării, prevenirii şi tratării bolilor oculare.

Faţă de români, pacienţii europeni au acces la medicamente de ultimă generaţie în timp real

Conform unui studiu realizat de EFPIA– „Patient W.A.I.T”- referitor la perioada de aşteptare pentru medicamente de ultimă generaţie, în 16 ţări din Uniunea Europeană, între momentul aprobării unui medicament de către UE şi momentul în care acesta poate fi prescris de medici ca medicament compensat, perioada de aşteptare variază între 88 - 392 zile. Singura excepţie o reprezintă Marea Britanie şi Germania, medicamentele fiind accesibile pacienţilor imediat, din momentul aprobării de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA.

Normele la legea autismului nu respectă drepturile persoanelor cu TSA

Invitatea ONG-urilor la discuții privind normele Legii 151/2010 – o simplă formalitate fără consistență!

În luna iulie 2010 a fost aprobată Legea 151 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate. Legea pune accent pe diagnosticarea precoce a autismului şi prevede că screening-ul se efectuează la copiii cu vârsta 0-3 ani, în conformitate cu standardele stabilite prin norme.

BIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical în cadrul grupului din care face parte Biogenis(FAMICORD), a fost anunțată cu succes și în București pe 17 Decembrie

Transplantul a avut loc în Ungaria, pe un pacient maghiar în vârstă de 22 de luni

BIOGENIS, banca de celule stem, anunță o nouă utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și stocate în grupul Famicord. Pentru prima dată în Ungaria, celulele stem din cordonul ombilical au salvat viața unui copil în vârstă de 22 de luni.

Primul Curs de Fizioterapie pentru pacientii cu fibroza chistica (mucoviscidoza) si familiile acestora

Pentru a marca cea de-a doua Săptămână Europeană a Fibrozei Chistice (mucoviscidoza), Asociaţia de Fibroză Chistică din România în parteneriat cu Houston NPA au demarat o campanie de informare asupra acestei boli şi a problemelor cu care se confruntă pacienţii din România, organizând pentru prima dată un curs de fizioterapie destinat pacienţilor şi familiilor cu fibroză chistică, partea de fizioterapie fiind foarte importantă în tratament, dar încă neglijată în România.

Peste 2000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizat în weekend la Bucuresti

Oferte pentru locuri de muncă permanente şi temporare, salarii de la 3000 de euro în sus sau chiar 2000 de lire/săptămână ca Resident Medical Officer în spitalele private din Marea Britanie, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru medici şi familiile acestora, asistenţă în procesul de înregistrare şi relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de angajatori medicilor ieşeni în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale care a avut loc la BUCUREŞTI în acest weekend.

MSD continua sprijinirea luptei impotriva HIV/SIDA

Bucuresti, 2 decembrie 2010. Cu ocazia Zilei Mondiale Anti HIV/SIDA, Merck Sharp & Dohme (MSD), lider mondial in industria sanatatii, a facut cunoscute viitoarele proiecte pe care le va derula in Romania in sprijinirea luptei impotriva HIV/SIDA.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
40%
Nu
60%
Total voturi: 5