Eveniment

Tu cat dioxid de carbon produci in fiecare zi?

[title]

General Electric a lansat o aplicatie care masoara nivelul de CO2 generat de activitatile noastre de zi cu zi.

Aplicatia, „How Much CO2 is created by” („Cat CO2 este generat de...”), este online si prezinta echivalentul in emisii de dioxid de carbon pentru cele mai frecvente activitati zilnice, pe baza carora se poate face apoi un clasament personal. Astfel, spre exemplu se poate observa ca folosirea Facebook-ului este mai putin poluanta decat convorbirile pe Skype jogos casino online.

Noi reglementari pentru depistarea precoce a autismului

[title]

Ministerul Sanatatii reglementeaza serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate, anunta un comunicat al institutiei Bonus Fara Depunere

In premiera, vor fi decontate de catre casele de asigurari de sanatate atat serviciile specializate de depistare activa precoce, cat si tratamentul medicamentos necesar.

Acord romano-turc in domeniul medical

[title]

Ministrul sanatatii din Romania, Cseke Attila, și prof. dr. Recep Akdag, ministrul sanatatii din Turcia, au convenit demararea unei colaborari pe mai multe domenii de activitate, in special pentru implementarea sistemul de plată diferentiata a personalului medical in functie de performanta, pe care Romania doreste sa il introduca in acest an, domeniu in care Turcia a inregistrat progrese semnificative in ultimii ani.

3% din bugetul local trebuie sa mearga la sanatate

[title]

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, propune autoritatilor locale sa repartizeze minimum 3% din bugetul local pentru unitatile sanitare pe care le-au preluat anul trecut

"Solicit autoritatilor locale ca, acum, la inceput de an, cand sunt aprobate si repartizate bugetele locale, sa aloce cel puţin 3% din fonduri pentru unitatile sanitare preluate. Autoritatile locale trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa constientizeze ca au obligatia de a se implica in gestionarea sistemului sanitar la nivel de comunitate.

Doua spitale din Bihor vor fi desfiintate

spital

Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare privind desfiintarea si reorganizarea unor unitati sanitare din judetul Bihor. Conform hotararii, vor fi desfiintate Spitalul de Pneumoftiziologe Oradea si a Spitalul de Neurologie si Psihiatrie Oradea, unitati ale caror management a fost preluat de Consiliul Local Oradea.

Cele doua sectii de spitale vor functiona fara personalitate juridica in structura Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, anunta un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii cere verificarea autorizatiilor pentru farmacii

[title]

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut tuturor sefilor de autoritati locale sa revizuiasca adeverintele eliberate in ultima luna pentru infiintarea de farmacii in centrele comerciale de mare suprafata, informeaza un comunicat publicat pe pagina de Internet a institutiei.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au sesizat ca, in ultima perioada, numarul cererilor pentru infiintarea de farmacii, prin exceptie, in centrele comerciale de mare suprafata, a crescut semnificativ.

Adolescentii europeni, prea multi obezi sau fumatori

[title]

Prea multi adolescenti sunt obezi si fumeaza, in ciuda campaniilor de constientizare, cu riscul de a face accidente vasculare si cancere, doua din principalele cauze ale mortalitatii in europa. In acelasi timp, speranta de viata la nastere a crescut cu sase ani in Uniunea Europeana din 1980. Sunt doua dintre concluziile unui raport publicat marti la Bruxelles de Comisia Europeana.

Cseke: Banii stransi din CAS-ul paltit de pensionari va merge, prioritar, spre compensarea medicamentelor

[title]

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat marti ca un miliard de lei din cele 1,4 miliarde care se vor strange la bugetul asigurarilor de sanatate prin aplicarea de CAS de 5,5% la pensii va fi alocat compensarii medicamentelor, iar 400 de milioane de lei vor merge la finantarea spitalelor.

Cseke a spune ca cele 1,4 miliarde de lei reprezentand CAS-ul platit de pensionari reprezinta o suma importanta din deficitul bugetului de asigurari de sanatate. El a amintit ca CAS-ul era, inainte 7% la angajator şi 7% la angajat, in timp ce in prezent este de 5,2% la angajator si 5,5% la angajat. 

Pensionarii cu venituri peste 740 de lei si revolutionarii vor plati contributii la sanatate

[title]

Guvernul a aprobat luni o ordonanta de urgenta pentru o mai buna finantare a sistemului de sanatate. Actul normativ extinde numarul de persoane care vor contribui la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, la finalul sedintei Executivului.

De la 1 ianuarie 2011 vor plati contributie la FNUASS, in valoare de 5,5%, inca doua categorii de persoane: pensionarii cu venituri peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor, cu exceptia celor raniti si a celor retinuti.

Infectiile respiratorii, in limite normale

[title]

Numărul infecţiilor respiratorii acute şi a pneumoniilor se încadrează în intervalul aşteptat, informeaza Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, citat de Ministerul Sanatatii.

Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în perioada 22-28 noiembrie 2010, numărul infecţiilor acute respiratorii a fost de 73 015, iar cel al pneumoniilor s-a ridicat la 17 875, comparabil cu săptămâna trecută.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
25%
Nu
75%
Total voturi: 4