Legislatie

Reglementari privind centrle de permanenta

[title]

Guvernul României a aprobat prevederea potrivit căreia medicii de familie vor avea obligaţia de a asigura continuitatea asistenţei medicale primare în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru şi în zilelele de sărbători legale

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Ordonanţa pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

Noi reguli privind organizarea concursului de Rezidenţiat

[title]

A fost aprobată de către Guvern Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului Nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului jogos casino online.

Actul normativ introduce 3 prevederi importante în ceea ce priveşte organizarea concursului de Rezidenţiat, precum şi posibilitatea tinerilor medici de a exercita profesia pentru care s-au pregătit. Astfel:

Medicii de familie vor avea de asigurat permanenta in centre speciale

[title]

Medicii de familie vor avea obligaţia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta, in afara programului de lucru Bonus Fara Depunere

Drept de practica limitat, inainte de Rezidentiat

[title]

Medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja intr-o unitate sanitara chiar daca nu au promovat concursul de Rezidentiat, daca un proiect al Ministerului Sanatatii va fi adoptat.

Proiectul se afla in dezbatere publica, pe pagina web www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, sub denumirea de proiect de Ordonanta de modificare si completare a Ordonantei nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea Rezidentiatului.

Proceduri standardizate pentru asistente si moase

[title]

Incepand din 2011, asistentii medicali si moasele vor lucra dupa proceduri de practica standardizate. Proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurilor de practica pentru asistenti medicali generalisti si moase, elaborat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali a fost transmis Ministerului Sanatatii si se afla in dezbatere publica pe pagina web, www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala.

Bugetul Sanatatii, mai mare cu 8% in 2011

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca, potrivit ultimei variante a Legii Bugetului de Stat discutata de Coalitie, bugetul Sanatatii pentru anul 2011va fi mai mare cu 8% fata de anul acesta. Cseke a precizat ca este vorba strict de bugetul alocat ministerului, care va putea permite anumite programe de investitii.

"Vom avea, de asemenea, 2-3 programe prioritare, care vizeaza bolile oncologice, cardiovasculare, terapie intensiva, unde vom avea un proiect naţional de dezvoltare atat pe infrastructura, cat si pe aparatura medicala" a mai spus ministrul Sanatatii.

Cseke Attila: Cardul de sanatate ar putea fi un soc pentru cei ce nu platesc

Ministrul sanatatii, Cseke Attila, considera ca introducerea cardului de sanatate va fi benefica prin impunerea unor reguli foarte stricte in sistem, insa ar putea fi socanta pentru multi dintre cei 11 milioane de romani ce beneficiaza de servicii de sanatate fara sa plateasca. Cseke spune ca introducerea cardului ar putea intra efectiv in vigoare in a doua parte a anului 2011, iar emiterea documentelor va incepe din ianuarie.

Producatorii si distribuitorii de medicamente, nemultumiti de angajamentul Guvernului fata de FMI

Distribuitorii de medicamente avertizeaza asupra faptului ca, prin angajamentul luat de de Guvern fata de FMI privind reducerea adaosului acceptat pentru medicamentele din lista C2 (unele utilizate in terapia cancerului, diabetului, HIV/SIDA si TBC) la maximum 1,5% in cazul achizitiilor en-detail si la cel mult 4% pentru en-gros ar putea determina disparitia acestor produse de pe piata.

Senatul Romaniei a interzis clonarea umana

Senatorii romani au adoptat, marti, cu majoritate de 99 de voturi pentru, un proiect de lege prin care se interzice clonarea umana si anumite practici de crestere si dezvoltare a embrionilor umani, cu exceptia fertilizarii in vitro. Proiectul va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, camera decizionala pentru acest proiect.

Drept limitat de libera practica pentru rezidenti

Medicii rezidenti si absolventii facultatilor de medicina ar putea beneficia de un drept de libera practica cu competente limitate, daca proiectul in acest sens al ministrului Sanatatii, Cseke Attila, va fi aprobat.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
40%
Nu
60%
Total voturi: 5