Sanatate

Aspirina reduce mortalitatea cauzata de cancer

[title]

Administrarea unei aspirine pe zi ar putea reduce riscul de mortalitate de cancer, in medie, cu pana la 25%, potrivit datelor unui studiu realizat de cercetatori britanici. Procentele difera in functie de tipul de cancer, se mai arata in concluziile cercetarii.

Studiul a fost realizat pe 25.570 de subiecti si a indicat o scadere a mortalitatii pe termen lung la pacientii bolnavi de diferite forme de cancer si care au luat doze mici de aspirina zilnic, timp de cinci ani. 

Simpozionului Isis, o nastere prietenoasa

[title]

Simpozionul Isis, o nastere prietenoasa s-a desfasurat la Mamaia, organizat de Clubul "Isis" impreuna cu "Isis Medical Center". Managerul Spitalului Isis, dr. Mohamed Zaher, a declarat ca simpozionul a avut semnificatia unei "reuniuni de suflet".

Cel putin 20% din cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin vaccinare

Cel putin 20% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de virusuri care se manifesta la zeci de ani de la momentul infectiei, spune profesorul Harald zur Hausen, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 2008. Savantul, prezent la Conferinta Nobel in Romania, a declarat ca viitorul in oncologie va fi reprezentat de vaccinare.

Harald zur Hausen, citat de evz.ro, sustine ca doar 1% din cancere sunt efectul procesului natural de imbătranire, in timp ce restul de 99% sunt rezultatul contaminării cu bacterii, paraziti si virusuri sau al stilului de viata neadecvat jogos casino online.

Avertizare impotriva abuzului de antibiotice

Folosirea inadecvata a antibioticelor, care produce rezistenta la aceste medicamente, reprezinta o problema majora de sanatate publica, avertizeaza secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. El a explicat ca abuzul de antibiotice determina cresterea alarmanta a rezistentei bacteriilor si mutatii care pot duce, in final, la ineficacitatea totala a medicatiei. Oficialul a facut declaratia cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice.

Nutritionistii avertizeaza asupra numarului tot mai mare de copii supraponderali

Medicii nutritionisti avertizeaza parintii si autoritatile medicale ca numarul copiilor supraponderali este din ce in ce mai mare. Principala cauza a acestei evolutii este alimentatia dezechilibrata, bogata in lipide, glucide si fainoase Bonus Fara Depunere

Cu toate ca nu exista studii ample pe acest segment, o cercetare realizata la Cluj, cu date colectate de la medici scolari, arata ca 3,5% dintre minori sunt obezi.

Cum se previne cancerul prin alimentatie

Alaturi de virusuri si alti agenti infectiosi, responsabili de declansarea cancerelor sunt si hiperglicemia si sindromul metabolic. In acest context, cercul vicios obezitate-diabet-cancer este tot mai dezbatut.

Celule stem folosite in tratamentul unui pacient cu atac cerebral

Un barbat de 60 de ani, din Glasgow, care suferise un atac cerebral, este prima persoana careia i s-au injectat celule fetale stem in creier, in vederea regenerarii tesutului nervos. Barbatul va fi monitorizat in urmatorii de doi ani, pentru a se observa evolutia tesutului cerebral sau aparitia unor eventuale efecte adverse.

Celulele stem folosite in la acest pacient au fost colectate de la un fetus in varsta de 12 saptamani, avortat in California in 2003. De atunci, celulele au fost pastrate si testate intr-un laborator din Edinburgh.

Combinatia a doua medicamente antiretrovirale reduce cu 44% riscul de infectie cu HIV

Combinatia a doua medicamente antiretrovirale cu administrare orala poate sa reduca cu pana la 44% riscul de infectie cu HIV in randul barbatilor homosexuali, potrivit unui studiu clinic efectuat in sase tari si publicat in Statele Unite.

Studiul a fost realizat pe 2.499 barbati, dintre care 29 transsexuali, seronegativi, cu varsta intre 18 si 67 de ani si care au regulat contacte homosexuale. Studiul clinic s-a desfasurat in perioada iulie 2007 - decembrie 2009 in 11 centre din sase tari: SUA, Africa de Sud, Thailanda, Peru, Ecuador si Brazilia.

Aparitia Alzheimer poate fi intarziata de bilingvism

Folosirea curenta a cel putin doua limbi pentru exprimarea cotidiana sau pentru lectura poate contribui decisiv la amanarea aparitiei maladiei Alzheimer, se arata intr-un studiu realizat de institutul Rotman din Toronto si publicat de revista Neurology.

Studiul a pornit de la constatarea ca adultii cu o viata activa fizic si intelectual prezinta un risc mai mic sau un debut intarziat al maladiei Alzheimer. Au fost adunate date de la 221 de pacienti, dintre care 102 bilingvi si 109 monolingvi.

Sistem adaptativ de invatare pentru copiii cu deficiente de auz

Copiii de varsta scolara cu deficiente de auz vor putea beneficia de un sistem adaptativ de invatare, care ii va ajuta sa inteleaga mai bine textele pe care le citesc, realizat de compania Siveco Romania alaturi de parteneri din opt tari din Europa. Proiectul a fost demarat pe 1 octombrie 2010 si are o perioada de implementare de 36 de luni

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.
Sunteti de acord cu modificarea examenului de rezidentiat propusa de ministrul Sanatatii?
Da
40%
Nu
60%
Total voturi: 5